Om mig

Ett yrkesliv präglat av nyfikenhet och miljoner sidor skriven text har lett mig fram hit. Kanske en smula rutinerad men fortfarande full av frågor.

Journalist och kommunikatör. Jag jobbar mest med intern kommunikation numera. Jag har en bakgrund inom landsortsjournalistiken och ideella sektorn (folkbildning, kultur) och har jobbat länge med kommunikation i allmänhet, mest digital sådan, men har på senare år specialiserat mig på den kommunikation som sker i organisationen.

Jag jobbar för öppenhet och tydlighet i den interna kommunikationen och att skapa världens bästa intranät (Sveriges bästa intranät har jag redan varit med och skapat, två år i rad enligt Web Service Award). Lyckad intern kommunikation ska handla om både tillgängligt och begripligt informationsunderlag och engagerat arbete med att alla ska ha en rättvis chans att förstå den gemensamma organisationsverkligheten. Rätt mix mellan olika kanaler är avgörande för framgången och förstås en vilja och kunskap hos ledningen för frågorna.

Det är knappast resurserna som drivit min utveckling under åren som kommunikatör utan snarare bristen på dem. Alltså: skriva alla sorters text, planera och genomföra kommunikationsinsatser, fotografera, filma, klippa, målgruppsanpassa, pr:a, stå på mässor, skriva pressreleaser och tal, rita, arbetsleda redaktörer, formge, göra handlingsplan, packa goodiebags mitt i natten, layouta årsredovisningen, bygga och utveckla webbar, krisarbeta, ta fram strategier, nätverka, göra budget, lära om, lära nytt, utvärdera och analysera målgrupper, coacha, föreläsa och utbilda, nätverka. Området är så omfattande och behoven så stora att yrkesvalet automatiskt tvingar till att kavla upp ärmarna. Allt detta har jag burit med mig in i arbetet med intranät och intern kommunikation.

Jag är journalist och kommunikatör för att jag är nyfiken. Ursprungligen från Kumla och Örebro, född 1976. Idag bor jag i Stockholm med fru och barn.

Kontakt

Mejla mig om det är något du undrar över.

I sociala medier

Tobias Mossop på Twitter

Tobias Mossop på Facebook

Tobias Mossop på Instagram

Tobias Mossop på Linkedin